Hos Vuffeli kender vi alt til, at ens firbenede ven ikke viser den store interesse i foderet. Dette kan have store konsekvenser for din hunds sundhed og generelle trivsel.
Der findes mange forskellige årsager til kræsenhed, og det er særdeles vigtigt at finde den underliggende grund, så man kan komme udfordringen til livs. Vi har erfaret, at kræsenhed i mange tilfælde skyldes en af de nedenstående grunde.
1: Såfremt det er et enkeltstående tilfælde, at din hund ikke vil spise foderblandingen, så er dette typisk et tegn på, at din hund ikke er vild med smagssammensætningen af foderet. Her vil en optimal løsning være at finde en ny foderblanding med en anden smagssammensætning.
2: Hvis du oplever, at din hund gentagende gange mister interessen i foderet kort tid efter foderskiftet, kan dette være et tegn på, at kræsenhed er gået hen og blevet en tillært adfærd. Den vil altid udføre den adfærd, som det kan betale sig. Såfremt den har erfaret, at det kan betale sig ikke at spise sit tørfoder, da den er blevet tilbudt menneskemad, godbidder eller andre lækkerier i stedet, så kan man opleve, at denne adfærd gentager sig gang på gang. I sådan et tilfælde er en optimal løsning at få etableret en fast foderrutine og nogle gode fodervaner. Hvis du vil have tips og tricks til en fast foderrutine og gode fodervaner, kan du læse mere her, hvor vi gennemgår vores 5-trins guide.
3: Mængden af godbidder, lækkerier eller menneskemad kan også være grunden til, at din hund ikke viser interesse i tørfoderet. Såfremt den får dækket størstedelen af sit energibehov igennem dette, så vil den typisk fravælge tørfoderet, da den ikke længere føler sig sulten. Derfor er det utrolig vigtigt, at mængden af godbidder og snacks tilpasses din hunds behov.
4: Sidst men ikke mindst kan nedsat appetit også være tegn på, at der er noget galt. Såfremt din hund pludselig stopper med at spise, kan det blandt andet skyldes sygdom, smerte, angst og stress. Såfremt der er mistanke om, at kræsenhed skyldes en anden underliggende årsag, anbefaler vi dig at tage i din dyrlæge og hvis aktuelt en adfærdsrådgiver.
Hvis der måtte være behov for personlig rådgivning, er du mere end velkommen til at kontakte os på +45 52 22 95 96 eller kontakt@vuffeli.dk. Vi har et helt team af ernærings- og adfærdseksperter uddannet indenfor Animal Science, som sidder klar til at give dig personlig rådgivning baseret på de udfordringer, som du oplever. Sammen kan vi forhåbentlig finde den rette løsning for dig og din hund.